Om LivshistorieFilm

 

Med en LivshistorieFilm giver du dine kære mulighed for at huske dig, som du er – i levende billeder.

 

Jeg drømmer om en fremtid, hvor vi kender vores forfædre. Med LivshistorieFilm kan du tale til dine efterkommere og give dem en chance for at forstå dig, som en del af Danmarks- eller verdenshistorien.

 

Kærlig hilsen

Nanna Fock

Min Motivation

Det startede i Valencia i silende regn

Min faster besøgte mig, mens jeg læste i Valencia (Spanien). Det skulle have været et besøg i solens land, men sådan gik det ikke. Vi kiggede ud på byen fra caféerne og så begyndte min faster at fortælle om sit liv. 

Hulkede af grin

Jeg glemte tid og sted, og hun hulkede af grin ved mange minder. Det var minder om, da hun besøgte Tivoli som barn. Da hun var malkepige i Schweiz. Da hun var i Edinbourgh… Jeg fik mange historier, og tænkte, at jeg fik resten en anden gang. 

En uventet opringning

En dag ringede min kusine og fortalte at min faster var døende. Jeg havde rigtig travlt med børn og arbejde, og ønskede, at jeg kunne smide alt, og tage over til hende i England og få hende til at fortælle – før det var for sent, men hun kunne faktisk dårligt tale længere. Det var blevet for sent. Mest af alt ville jeg gerne have kunnet gense, hvordan hun fik tårer i øjenene af grin, når hun fortalte om komiske episoder. 

Fortæl før det er for sent

“Derfor er det blevet min mission, at hjælpe mennesker med at fortælle deres historie på den måde, som er mest interessant for eftertiden. Nemlig som en film, der samler minder og billeder fra deres liv.”

Nanna Fock 

 

Filmholdet

Vores Filmerfaring

Nanna Fock er kvinden bag LivshistorieFilm og er ind til videre altid med på produktioner, hvor hun både har rollen som instruktør og fotograf. I de tilfælde, hvor kunden har særlige ønsker hyrer Nanna freelancere ind, som den erfarne TV-fotograf Sidsel Sommer. Scroll ned for at læse om Sidsel.

Producer og instruktør

Nanna Fock

Siden de sidste studieår (2006) har jeg beskæftet mig med film. Jeg kender filmens livshistorie og vi har en kærlighedsaffære, der går fra stumfilmen ind i det 21. århundrede.

Jeg læste kunst- og filmhistorie på universitetet i Valencia og er Cand. Mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling. 

 

  • 2007 Producerede og instruerede dokumentarfilm “Salaam Aleykum Copenhagen”, sammen med studiekammerater
  • 2008 – 2011: Producer for novellefilm under Filmværkstedet/Det Danske Filminstitut “Du ved godt at du drømmer”.
  • 2006 – 2012: Jobs som kameramand, klippeassistent og runner.
  • 2012 – 2016: Ansat i QuantumWise A/S, hvor jeg producerede video og brugte dem til digital markedsføring med stor succes.
  • 2016 – 2021: Freelance videoopgaver for kunder: Nivå Nu, Fredensborg Kommune, Nitro Travel Solutions, Like2Hike, Fredensborg Seniorråd.
  • 2017: Stifter Vækst og Video v/Nanna Fock, hvor jeg hjælper kunder med digital markedsføring og videoproduktion.
  • 2020: Har lanceret produktet LivshistorieFilm, som er målrettet private kunder, der ønsker at forevige deres livshistorie på film.
Nanna med kamera
Fotograf Sidsel Sommer med Kamera for TV2
Fotograf Sidsel Sommer med Kamera for TV2

FOTOGRAF og Klipper

Sidsel Sommer

Sidsel har filmet dine TV-nyheder i over 20 år, som fotograf for DR og TV2.

Hun er uddannet fotograf, film og videotekniker. Det kan siges meget kort. Sidsel har styr på billeder, teknik og at arbejde under stort tidspres, når hun sender live eller indslagene skal i nyhederne samme aften.

 

 

Kunderne siger

Det siger mine kunder

“…bare jeg havde haft noget lignende om mine forfædre

“Nanna har lavet livshistorie videoer af mine forældre. Hun har været meget grundig omkring processes og den endelig version er af høj kvalitet. Nanna har noget professionelt udstyr og billed- samt lyd kvalitet er i top. Nanna har også brugt rigtig meget tid på at klippe filmene sammen så det færdige produkt er seværdigt. Mine forældre synes det har været sjovt at være med og jeg har lært nye spændende ting om mine forældre som vi kan få nogle gode samtaler omkring. Det er et dejligt minde at have til fremtidige generationer, bare jeg havde haft noget lignende om mine forfædre.”

Kurt Stokbro

Tak, Nanna, for din professionelle og skønne tilgang til opgaven.”

“Nanna har lavet en fantastisk Livshistoriefilm om min kære mand. Den er spot on, informativ, rørende, meget fin. Nanna har klippet den perfekt og udover at livshistoriefilmen dermed er en fornøjelse at se og have for evigt var Nanna en fornøjelse at have her hos os i de dage hun kiggede forbi og interviewede og filmede. Vi kan anbefale alle at få lavet en Livshistoriefilm – unge såvel som ældre og gamle. Alle har en historie og det vil være en fantastisk ting at få lavet en ny film for eksempel hvert 5. år. Tak, Nanna, for din professionelle og skønne tilgang til opgaven.”

Susanne Alsing

 

Presseomtale

LivshistorieFilm i Pressen

LivshistorieFilm i Pressen

h

Frederiksborg Amts avis

Frederiksborg Amts Avis bragte den 12-12-2021 et interview med Nanna Fock om Livshistoriefilm.

 

Nanna Fock pressefoto
z

Lokalradio

Helsingør Lokalradio, Lytteposten og Radio Humleborg: Interview

Send dit spørgsmål

Vær ikke genert. Spørg løs. Konceptet er nyt, så vi vil gerne vide, hvad der undrer dig.